Läkarbesök på löpande band

Igår träffade vi barnkardiologen Mats Melander igen. Han genomförde ytterligare ett ultraljud på pussens hjärta. Det börjar bli svårt att se nu eftersom hans revben skapar skuggor i bilden.

Vad vi kan se så finns det inget läckage mellan höger kammare och höger förmak vilket är positivt, de kan heller inte se att det finns några förträngningar mellan förmaken vilket är mycket viktigt. Hade det funnits det så hade läget varit ett annat. Även flödet till och från lungorna verkar bra, dock var detta svårast att se. Vi skall tillbaka för en sista koll om ca en månad.

Idag hade vi tid hos vår andra läkare Ulla-Britt Wennerholm, en underbart varm kvinna som verkligen arbetar på rätt plats. Mitt i all oro så har hon förmågan att med sin kunskap och sitt sätt att förklara skapa en känsla av lugn och trygghet. Hon har idag kollat flödet i navelsträngen, fostervattnet, och hur lilleman växer. Med sina 1854 gram så ligger han perfekt på kurvan!

Vi har även pratat om kommande förlossning som kommer ske på spec. Förlossningen och vad vi kan vänta oss av den.

En god nyhet är att det tydligen finns forskning på att kvinnor som tar fragminsprutor får ofta en kortare och ”lättare” förlossning, vi går väl se om det stämmer. Men man kan ju hoppas att man kan få lite räkmacka efter alla dessa nålstick 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s