En av fem dör….

Idag har vi varit på ett sista besök hos dr. Mats Melander. Inga nya orosmoment har tillkommit, hjärtklaffen håller tätt, flödet mellan förmaken är bra och höger hjärtkammare pumpar fint. So far so good.

Under besöket pratade vi mest om vad som kommer hända och vad vi skall ställa in oss på. Överlevnadschansen för denna första operation ligger på ca 80%. En fruktansvärd siffra på många sätt…. Ett av fem barn dör… Tanken att vi inte skall få behålla honom har växt sig starkare vecka för vecka. Jag tvivlar på alla beslutit vi tagit, på besluten att färdigställa barnrummet, beställa barnvagn och ibland till och med beslutet att behålla honom. Jag vet att detta är naturliga tankar och jag vet också att alla ovanstående beslut är 100% rätt och jag hade inte velat haft något annorlunda. Det är väl som Mats säger att när han väl är född så kommer det inte finnas tid att tänka på statistik och dödssiffror utan då kommer våra dagar vara fulla av allt annat.

Statistik är ju lite förrädisk på många sätt för man vänder ju den till det man vill ha det till. Som mamma sa…. Tänk om det fanns en lott där det var 80% chans att vinna en miljon… Hur många hade du köpt?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s