45 minuter

Pratade precis med sköterskan som arbetat i natt. Karl hade triggat sina egna andetag under 45 minuter innan han blev trött och ville sova. Så härligt att höra, hoppas han provar mer under dagen!

Respiratorn har flera inställningar, dels hur många andetag han skall ta per minut, dels med vilket tryck den skall fylla lungorna med, hur mycket syrgas han får samt utandning. När Karl vill andas själv känner den av det och kopplar bort sig själv i det andetaget, den tillåter också att han tar extra andetag om han vill. Planen nu är ju att han skall trigga själv så mycket som möjligt tills man ser att han andas mer själv än med hjälp och att trycket som går in, syrgas mm är mycket lågt. Först då kopplar de bort maskinen.

Vi längtar så att han skall komma dit! Främst för att när vi nått dit är vi verkligen en bra bit på väg, men också för vi saknar hans näpna lilla ansikte, det ser så obekvämt ut med den tjocka slangen som går genom näsan 😔

Att dagarna som gått varit stabila är ju fantastiskt, vi oroar oss fortfarande för att de skall bli stopp i shunten de satt in, eller att hans kropp inte skall orka men kanske inte konstant som innan. Vi pratar ibland om ”när vi kommer hem” eller om att hämta ut barnvagnen. Inte för länge eller ofta dock, det känns som att det skall bringa otur att tänka för långt fram.

20131023-074635.jpg

Annonser

8 thoughts on “45 minuter

 1. Z skriver:

  Duktiga Karl! Vilken fighter han är! Mamsen upp i dagen💗💗

 2. Åsa skriver:

  Ser också fram emot att få träffa lilla Karl! ❤ Kram!

 3. Helena skriver:

  Är han bara hälften så envis som sin mamma så ska det ju inte bli några problem 🙂 😉

 4. Maj Carlström skriver:

  Skönt att höra att det går framåt. Karl tar det i den takt som han känner för. Hoppas som ni att dom tar ut slangen i näsan snart. Klappa på honom från oss också. Kram till er alla 3

 5. Olivia skriver:

  God morgon! Vad duktig han är och skönt att han försöker nu på egen hand. Ser så fram emot att träffa honom! Stor kram till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s