Ny nål

Inatt slutade den sista infarten i armen att fungera. Då pvk-nålar som de heter sitter i så små kärl så håller de tyvärr inte så länge. De hade försökt sätta en ny men inte lyckats. Vi har nu därför varit uppe på operation hos narkossköterskorna som lyckades bättre. Karl har inte jättemånga bra kärl att sticka i, men de hittade ett i huvudet…. Jag har aldrig haft problem med nålar och blod men att se sitt barn bli stucket i huvudet gjorde mig illamående och nästan svimfärdig, jag var tvungen att kliva åt sidan och lämna plats till Johan som uppenbarligen är lite starkare än vad jag var.

För att Karl inte skall råka dra loss nålen så fick han en ”mössa” på huvudet… Tänk vad en liten nät-hätta kan få en liten parvel att se sjuk ut, och sur för den delen….

Efter nålsättningen somnade lilleman gott och när vi kom tillbaka från en liten kafferast hade en av våra favorit barnsköterskor lagt gosedjur över hans öron för att dämpa ljud när han sover, hon hade även passat på att stoppa om bamse också 🙂

Tänk vad det betyder mycket när de inte bara tänker på det medicinska utan även på att det skall vara lugnt och skönt för barnen.

Klockan ett har vi vårt vårdplaneringsmöte, vi återkommer när det varit.

20131107-111122.jpg

20131107-111140.jpg

20131107-111153.jpg

20131107-111202.jpg

Annonser

2 thoughts on “Ny nål

  1. Z skriver:

    Älskar att det finns sånna människor i vården, de borde ha dubbel lön💗

  2. Åsa skriver:

    Å lilla gubben, vill bara krama om honom. Fantastiskt att det finns sådana engagerade och omtänksamma sjuksköterskor! KRAM ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s