Mer komplikationer…

Att allt vi upplever är en berg och dalbana är det minsta man kan säga för att beskriva hur vi upplever våra dagar. Känslomässigt blir man nästan avtrubbad av all upp och nedgång.

Tror jag börjar med härliga nyheter först! Igår ansågs det att Karl inte behövde varken grimma med syre eller matsond längre. Efter en del tvättande av sköterskan så var hans ansikte äntligen fritt från tejp och slangar! Tänk att det nästan är en månad sedan vi såg han fina ansikte utan alla slangar sist. Nu kan vi nästan inte se oss mätta på honom, att vi dessutom kan ta honom i famnen och bara gå iväg är helt underbart!

Men vad är solsken utan regn? Vi borde kanske vänja oss vid dessa bakslag som dyker upp så fort vi slappnar av. Idag på ultraljudet av Karls hjärta upptäcktes det att det bildats ärrvävnad i lungartären där de sytt fast shunten. Shunten som är 5mm i diameter är vid anslutningen till lungartären endast 3,5 mm. Som ni förstått sedan innan så är ju denna tid innan nästa operation beroende av en fungerande shunt och att konstruktionen är riskfylld även när den fungerar som den ska. Vad som händer nu vet vi inte riktigt, läkaren skulle prata med sina kollegor. Det kan bli så att man väljer att göra en ny hjärtkateterisering där man vidgar hålet med en ballong. Det skulle bli om ca två veckor i så fall, det är absolut inte utan risker men det skulle innebära en säkrare tid fram till nästa operation. Om inte detta är möjligt så vet vi faktiskt inte hur en lösning kan se ut eller om det finns en lösning…. Undrar om vi någonsin kommer vänja oss vid att ha rädslan för döden så nära oss hela tiden…. Vi får helt enkelt trösta oss med att våra läkare tillhör de bästa i världen (!) på detta hjärtfel och om någon kan fixa detta så är det just dem!

Vi har ju som ni förstått längtat efter hans små kinder så det har fotats en del de sista dagarna 😃 tänkte bjuda på ett gäng av favoriterna nu 😃

20131114-194817.jpg

20131114-194845.jpg

20131114-194906.jpg

20131114-194921.jpg

20131114-194928.jpg

20131114-194955.jpg

Annonser

6 thoughts on “Mer komplikationer…

 1. Emma Hansson skriver:

  Hejsan! Jag måste bara skriva några rader efter att ha halkat in på er blogg via Johan’s Facebook! Grattis till den sötaste lilla klimpen! Vilka fina bilder och vilken fin familj ni är 🙂 Jag är varken registrerad organdonator eller blodgivare, men det måste jag se över nu.
  Barn ska inte vara sjuka..så är det bara. Skönt att lillkillen har föräldrar som håller hårt i honom. Det förbättrar allt! Kämpa på alla tre ♡♥♡

 2. Ingela Nilsson skriver:

  Emma, du skriver så bra, att på detta vis kunna följa er resa är så fantastiskt! Vilken goding ni blivit föräldrar till, jag längtar efter att få pussa på honom!!! Johan, ta det nu lugnt i kväll för du och Karl skall väl titta på matchen kan jag tänka! Kram på er alla tre!

 3. Vicky skriver:

  Kramar till er………

 4. Åsa skriver:

  Åh, vilken liten goding han är (no offence Johan, men jag menar Karl 😉 Skit med nya bakslag! 😞 Massor av kramar! ❤

 5. Olivia skriver:

  Så otroligt söt! Hoppas det går bra. Kram!

 6. Maria skriver:

  Styrkekramar till er alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s