Utcheckade men inte utskrivna

Idag har vi haft ett nytt vårdplaneringsmöte, det är verkligen kanon att man har dessa möten och alla vi vill ha med är med. Sist var till exempel läkare, sköterska från avdelningen, kontaktsköterskan från hjärtmottagningen, kuratorn, dietisten och sjukgymnasten med ( tänk vad en sådan timme kostar pengar!) Denna gång var vi inte riktigt lika många dock. Det enda vi kan sakna med dessa möten är någon form av struktur, det blir lätt ostrukturerat när ingen riktigt vill hålla i taktpinnen. Det har slutat med att vi själva styr upp ordningen och det gör ju inget, men det måste vara jobbigt för de föräldrar som kanske inte är så resultatinriktade som vi är.

Inför mötet gjordes ett nytt ultraljud och det togs lite blodprover. Blodproverna var normala förutom ett som gav utslag på någon form av allergi. Det provet skall vi ta om imorgon då det fanns chans att det blivit fel.
Ultraljudet visade ingen förändring av förträngningen i shunten, det har ju dock inte gått så lång tid sen sist. Största indikationen på att öppningen in till lungartären blir ännu trängre är ju att han syresätter sig ännu sämre än idag. Därför har vi fått med oss en egen apparat som mäter puls och syresättning, en så kallad pox. Nu kommer utmaningen att inte mäta i tid och otid utan försöka lära sig att titta på honom och försöka se tecken själv.

Vad det gäller shunten så får vi inte riktigt grepp om hur allvarligt det är. När vi pratade i bilen på väg hem var vi överens om att vi tror att de inte riktigt själva vet hur allvarligt det är. Att de har respekt för situationen är helt klart uppenbart. Läkaren bokade upp en hjärtkateterisering till januari, det är ju flera månader tidigare än vad den normalt görs. Skulle den inte behövas göras då så skjuter de givetvis på den. Det verkade även som de beslutat på sin thorax-konferens att en stent i shunten inte är att föredra om Karl försämras utan de hoppas han skall hänga i såpass länge att han blir stor nog för nästa operation (Glenn). Det verkar som de hellre gör den tidigare, kanske redan vid tre månaders ålder istället. Usch det betyder att om sex veckor drar karusellen igång igen…

Vi blev iallafall utcheckade från rum 5 idag! Det innebär att vi inte har något rum längre. Det finns dock en sängplats för honom ett tag till. Det är skönt att de inte bara släpper honom (och oss) utan är noga med att vi skall känna sig trygga med att ta hand om honom och hans mediciner.

På måndag blir vi antagligen utskrivna om allt fungerat bra. 😊

20131120-173347.jpg

Första gången i babygymmet 🙂

20131120-173428.jpg

Likheterna med diverse gangsterrappare fortsätter, eastcoast rules! 😄

Annonser

5 thoughts on “Utcheckade men inte utskrivna

 1. Åsa skriver:

  Yo! Sikken cooling! 🙂 Massor av kramar!

 2. Line skriver:

  Underbart! 💗

 3. Z skriver:

  Haha, thuglife. Karl är en riktig pimp😎😎

 4. Maria skriver:

  Härligt att höra att Karl har börjat i gymmet.

  Kram kram

 5. Helena Johansson skriver:

  Underbart!! Stort Lycka Till framöver!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s