Kontroll

Idag har vi varit uppe hos vår sköterska Anna som gjort veckokontroll. Dessa kontroller är som avancerade BVC kontroller. Förutom vikt, längd och sånt så pratade vi en del om Karls mediciner, det händer ju att han kräks ibland som alla barn. Problemet är ju om han precis fått någon medicin och kräks, hur gör man då? Ger man om allt, eller halva eller inget alls? Som vanligt så finns det inga konkreta svar, men vi fick iallafall veta vilka mediciner som är viktigare att ersätta än de andra. De gjorde även ett EKG som såg bra ut.

Förövrigt så har vi haft en riktig skitdag idag, skulle man sammanfatta det på instagram hade hashtaggen varit #jagtroddeallasmåbarnsföräldrarljögmenbäbisarkanverkligenbajsakissakräkasnerfemuppsättningarkläderpåendag, och dagen är inte över än. Även om det inte är så kul när det händer så blir man på något sätt så glad att vi har möjlighet att nästan glömma av hur allvarligt allt det här är.

Att bara vara hemma och undvika folk och folkmassor tar verkligen på krafterna. Framförallt nu när Johan har börjat jobba litegrann igen. Allt hade ju varit lite enklare om denna första tid med shunten inte sammanfallit med förkylning och influensa-tider helt klart. Anna vår sköterska har dock sagt att det är okej att Karl träffar friska människor så länge han inte sitter i knät eller sånt.

20131205-203154.jpg

Så här sur blir man när man inser att det är dags att byta kläder för fjärde gången 😄

Annonser

2 thoughts on “Kontroll

  1. NeLi skriver:

    Vi gav alltid medicin till Otis före han skulle ha mat eftersom han också kräktes en hel del. Jag menar en heeeeel del!! Medicinen hamnade då längst ner, och sedan fick han ligga still en stund. Skitjobbigt att ha dessa rutiner; speciellt när han fick impugan fyra gånger om dagen. Sedan efter glenn fick han bara en medicin och det tas nu på morgonen.

    Du kan ju alltid värma lite ersättning och lägga den i vagnens flaskhållare om du har en sån. Annars kanske han äter den kall? Det gör både Timo och Otis. Sedan kan du ju strosa på stan och fönstershoppa. Om du går in någonstans (en kort stund) kan du ju täcka över öppningen till barnvagnen med en filt..

  2. elindbladh skriver:

    Åh det där med kräks kommer jag ihåg. Efter man bytt kläder på barnet typ sjutton gånger tröttnade jag och bastian fick spendera sina första månader som nakenfis, ja förutom när vi gick ut då.. Hade kanske blivit lite tryckt stämning då? 😉

    Ps. Han är väldigt söt som sur också

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s