Fis på tvären

Ja ibland kan lösningen vara enkel 😊

Karl hade magknip under hela gårdagen, var ledsen och otröstlig. I sådana lägen går ju alltid syresättningen ner. Det gör den på alla människor eftersom man inte andas normalt när man har ont. När han väl kom till ro på mitt bröst tyckte jag att jag kände att hans hjärta rusade under pyjamasen, det var därför vi satte på poxen från första början. När vi fick igång den hade han mycket riktigt en hög puls, den låg på över 160 slag i minuten men syresättningen var okej. Varför han hade en puls som om han sprungit 100 meter häck när han sov vet vi inte, han sov ju. Vi lät poxen sitta på och efter en stund lugnade sig hjärtat och pulsen gick ner. Tyvärr gick även hans syresättning ner.

Vi stirrade på poxen i över en timme men det blev inte bättre. När vi ringde till mottagningen tyckte sköterskan vi skulle komma in på en kontroll och träffa jour-läkaren. Så vid halvelva igår packade vi in oss i bilen för att åka upp till sjukhuset. Vi hade egentligen inte varit så oroliga, och när jag ringde sjukhuset för rådgivning så hade jag nog inte väntat mig att de ville ha in oss mitt i natten. När vi satt i bilen kom oron, konstigt nog så glömmer vi hur sjuk han är när man går här hemma i det vanliga bebislivet. En sån här grej kastar dig tillbaka till verkligheten direkt.

Väl uppe på 323 tar sköterskan de vanliga kontrollerna och när hon håller på och greja och mecka med Karl som mest hör vi hur han lägger av en sådan brakskit som får håret att resa sig… Jösses! En vuxen karl skulle inte få ur sig ett sådant ljud ens 😄

En kort stund efter denna ljudliga och mindre väldoftande show steg syresättningen till den vanliga nivån så när läkaren kom så såg allt mycket bättre ut. Hon knackade honom på magen och konstaterade att han lät som en bongotrumma. För att hjälpa honom med all luft så förde de in en tarmsond, ett litet rör som hjälper till med fiseriet kan man säga.

De tog ju blodprover för säkerhets skull men de ringde imorse och sa att allt såg normalt ut. Så som rubriken lyder så blir nog diagnosen på skruttungen – en fis på tvären!

20131217-115200.jpg

Annonser

4 thoughts on “Fis på tvären

  1. elindbladh skriver:

    Ha ha men lilla vännen! Fiser redan som en redig karl, pappa upp i dagen kanske? Skönt att läsa att ni mår bra 😘

  2. Helene skriver:

    Va härligt att få läsa ett inlägg man kan skratta åt, fin han är ”Fisen” Karl!

  3. Maj Carlström skriver:

    Tur att det bara var lindrigt besvär. Han ser ut att må bra nu om man tittar på bilden. Kram till er alla tre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s