Trötta och glada

Det har verkligen varit fullt ös det sista dagarna, det känns som vi blivit av med en osynlig fotboja och äntligen kan göra vad vi vill. Så skönt! Igår vågade vi oss till Ikea, något som skulle varit otänkbart för en månad sedan. Tiden med shunten var verkligen frustrerande, denna ständiga rädsla för infektioner, superkoll på syresättningen, fragminsprutor och läkarbesök har verkligen tärt mer än vad vi kanske trott.

Många kanske tror att vi varit överbeskyddande och hysteriska. Till dem har jag berättat om en liten hjärtetjej som vi lärt känna på resans gång. Denna lilla tjej är född med samma hjärtfel som Karl och är bara en månad yngre. När hon drabbades av en vanlig förkylning i vintras var det ingen på hemsjukhuset som tog hennes föräldrar på allvar när de sökte vård. Kompetensen på sjukhuset angående HLHS var uppenbart bristfällig. Denna förkylning i kombination med nonchalant vård resulterade i ambulansflyg, hjärtstopp, donationsutredning, väntan på nytt hjärta, operation, otaliga bakslag kantande med små framsteg tagna av en oerhört livskraftig flicka. I nuläget är hjärtat såpass bra att de plockat bort henne från donationslistan igen, familjen kommer förhoppningsvis få åka hem med sin tös snart efter tre månader på biva och hjärtavdelning, allt för en sketen förkylning!!! Denna lilla flicka kommer antagligen behöva ett nytt hjärta inom ett år eller två då hennes egna fått för mycket stryk under denna resa.

Jag vet att jag tagit upp organdonation förut men gör det igen, jag ber er att ta ställning för Karls skull och för andra föräldrar och anhörigas skull.

Nu skall vi surfa semester… För kanske kanske vågar vi ut och resa 😃

20140424-155249.jpg

20140424-155301.jpg

20140424-155310.jpg

20140424-155319.jpg

20140424-155330.jpg

20140425-075443.jpg

Annonser

2 thoughts on “Trötta och glada

  1. inga-lill skriver:

    ha en riktigt bra helg!!

  2. Johanna, gammal bekant till Bulti skriver:

    Blir så glad av att läsa hur bra ni mår! 💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s