Väntar på incheckning

23.30
Magsjuka… Fy sjutton… Det är verkligen ett gissel… I tre dagar har vi kämpat med Karls vätskebalans. Tillslut vågade vi inte vara hemma mer. Karl såg tillsynes opåverkad ut, men så är det ju med barn. Så det kändes lite löjligt att komma in på akuten, men vi tänkte att det ju inte alls bra för hans hjärta om han blir uttorkad. I över fyra timmar fick vi vänta och under tiden försökte vi få i honom lite vätskeersättning på spruta vilket var hopplöst!

Fyra timmar kanske ni tänker, så länge, det är ju inte klokt! Nej, det är inte klokt, men samtidigt så känns det så himla bra att inte vara mamma till det sjukaste barnet på akuten. Att vår son behöver vård men det är ingen panik… Tiden vi spenderat på sjukhus har lärt oss en sak och det är att när det är bråttom så är det fart på läkare och sköterskor och när det inte är bråttom så skall man egentligen vara ganska glad!

01.00
Nu har det gått sex timmar sen vi kom till akuten och vi har nu fått ett rum på avdelning 330. Tanken var att det skulle sättas dropp intravenöst men efter vi berättat om hur svårt det är att sticka kung Karl samt inspektion av möjliga kärl så har de bestämt sig för att sätta sond istället. I sonden skall de pumpa i honom cirka en deciliter vätskeersättning per timme under natten. Så skönt att de ser till Karls bästa och inte försöker fräcka sig och bevisa att ”jag minsann kan sticka svårstuckna barn” utan hittar andra lösningar.

Det blir Johan som stannar här inatt, han är hemma och hämtar lite grejjer och Karl passar på att sova en stund! Lilla hjärtat ❤️

20140531-005930-3570124.jpg

20140531-005930-3570513.jpg

20140531-005929-3569258.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s