Rakt in i hjärtat… Käftsmällen

Då var det dags för tredje avsnittet idag. Ni som följer med här i bloggen vet att jag var minst sagt upprörd över hur de avslutade förra avsnittet. Idag rullade tårarna redan vid vinjetten och sedan slutade de aldrig rinna.

Allt kommer tillbaka, känslan av att räkna ner minuter tills kirurgerna skall ringa, känslan av maktlöshet. Rädslan för att den mänskliga faktorn hos operationsteamet skall ta ens barns liv.

Willes mamma beskriver det så bra, varenda ord hon säger går verkligen rakt in i hjärtat och vrider om. Precis så är det…. Det är så avskalat och naket och så sant. Det är vår vardag också.

Även om jag är nästan äcklad av SVT och deras sätt att klippa deras kris till ytterligare en spännande cliffhanger så försöker jag förstå att det kanske är nödvändigt för att få tittarna att slå på kanal ett nästa torsdag också. Vi tittar på varandra i soffan och intalar oss att de hade inte klippt på detta vis om det inte skulle sluta lyckligt….

Andra saker i programmet hade vi helt klart kunnat leva utan… Som vetskapen om att ibland är barnen inte helt sövda när de sätter skalpellen i dem… Även om det bedyras att det är inget som man minns och att det är farligare att söva på för hårt så känns det bara obehagligt. Vem behövde veta det?

Idag presenterades ytterligare ett barn med just HLHS och den som inte vet kanske får intrycket av att var och varannat hjärtbarn har just detta hjärtfel. Så är inte fallet utan av våra 1000 hjärtbarn som föds varje år har cirka 15-20 stycken just HLHS. Men vi är ju glada att det blivit lite mer fokus på just oss och hur vårt liv ser ut många gånger.

Nu skall vi slå på något hjärndött på TV och räkna ner tills vi får se fortsättningen.

2015/01/img_2056.jpg

Annonser

One thought on “Rakt in i hjärtat… Käftsmällen

  1. Kicki skriver:

    Håller med dig, och den här serien behöver knappast några cliffhangers för att hålla kvar tittare…det sköter sig själv.
    Tack för armbanden! Min 8-åriga dotter som själv är ett fd hjärtebarn (opererad för VSD och friskförklarad) är så stolt över sitt fina armband!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s