Välkommen Siri Matilda!

Så kom hon äntligen ut! Allt har gått så oerhört smidigt och både jag och Siri mår toppen!

Karl är hur söt som helst med henne, klappar försiktigt på hennes lilla huvud  och undersöker varsamt de små händerna och fötterna. Att se honom vara så försiktig får verkligen hjärtat att smälta! 

Siri är nu fyra dagar gammal, hon är än så länge en nöjd och lugn bebis som bara sover och äter, vi får väl se hur länge det håller i sig 😄

Att få hem detta lilla knyte på fyra kilo efter ett och ett halvt dygn på sjukhus är verkligen underbart! Vad vi än gör så kan vi inte hjälpa att tankarna vandrar tillbaka till när Karl föddes och allt vi genomgick då. När vi tittar på hur liten Siri är får man ont i magen över vilken start han och vi fick. 

Idag är hon fyra dagar gammal, när Karl var fyra dagar gammal lämnade vi över honom till teamet som gör hjärtkateriseringar. Jag står och byter blöja på Siri och tittar på hennes små ben och blir alldeles gråtfärdig över att tänka att de gick upp med katetrar i Karls små ljumskar. Att han låg uppfläkt på operationsbordet med slangar, nålar och respirator. Att vi satt  hemma i soffan och väntade på besked om den kommande operationen skulle vara genomförbar eller om det nyfunna kärlet de skulle undersöka skulle omöjliggöra operation och enda utvägen skulle vara att låta Karl dö.

 Fy fan! Den dagen, de timmarna är jag och Johan rörande överens om att den var den värsta dagen på hela Karls resa som varit hittills. Domedagen med stort D. Så ni kan förstå att man blir ödmjuk över att få sitta hemma i samma soffa med en rosa liten snusande bebis och hennes stolta storebror en dag som denna. Tacksamhet är det enda ord som möjligen kan beskriva känslan.

På måndag är Siri åtta dagar gammal…. När Karl var åtta dagar gammal sågade de upp hans bröstkorg och utförde avancerad hjärtkirurgi på hans lilla hjärta som då var stort som en jordgubbe… Usch, Svindlande tankar helt klart som känns nödvändiga, en del i bearbetningen över tiden som varit.

   

           

Annonser

3 thoughts on “Välkommen Siri Matilda!

  1. Ingalill skriver:

    grattis från oss i Trollhättan Tage och Inga-lill

  2. Johanna, gammal bekant till Bulti skriver:

    Grattis! Hon är så fin!

  3. Helene hylander skriver:

    Stort grattis!! En sån söt liten tjej😍 blir alldeles tårögd av att läsa det du skriver Emma! Hoppas ni alla mår bra, kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s