Inskrivning

Imorgon är det dags för inskrivning på Drottning Silvia. Så som vi väntat så känns det nästan overkligt. Karl har ju varit sjuk sen nyår i influensa och förkylningar så ett tag trodde vi att de skulle stryka oss. Men i fredags, nästan i sista stund blev han feber, host och snorfri. 

Imorgon blir en lång dag. De skall ta blodprover, göra ultraljud, röntga lungorna, göra hälsokontroll samt vi skall ha samtal med narkosläkaren och kirurgen. 

Vi fick idag veta att vi får bo på Ronald mc Donald hus vilket var en enorm lättnad. Att åka mellan barnsjukhuset och Johanneberg som sist var illa nog. Att behöva åka fem mil om det händer något akut skulle vara fruktansvärt. Nu får hela familjen vara samlad så nära det går. 

Vi har förberett Karl länge för detta. Vi har pratat om att vi skall åka till sjukhuset och laga hjärtat. Han förstår ju givetvis inte vad det innebär. Men vi hoppas att alla lekar där vi fått stick i fingret, nål i armen, fotat bröstkorg och lekt ultraljud har hjälpt honom lite. Vi har även målat upp positiva målbilder som är lätta att förstå för honom. Jag frågade honom vad han ville göra efter de lagat hjärtat.

-åka hiss…?

Han vet att jag tycker det är dötrist att stå i den där hissen så när jag sa ”ja”så såg man hur han tänkte så det knakade, han tänkte nog, undra om jag kan mjölka detta…. för nästa fråga blev…

-äta glass…?

När han fick ”ja” på den med så tittade han på mig med en finurlig blick.

-äta glass i hiss?

-ja…

Efter detta samtal så kommer det som en ramsa när man ber honom berätta vad vi skall göra på sjukhuset.

– laga hjärtat, åka hiss, äta glass.

De sista dagarna har han även lagt till lite i smyg.

-laga hjärta, åka hiss, äta glass och godis!

Älskade unge, så underbart oskyldig.

På torsdag har vi operationstid, hoppas verkligen det blir av. Det har varit turbulent på barnsjukhuset hela hösten med väldigt många inställda operationer. Många har fått beskedet sent och har varit tvungna att ladda om mentalt många gånger innan det blivit av.

Den senaste månaden med alla sjukdomar har Karl verkligen blivit hjärtebarns-blå. Läppar, naglar, ringar under ögonen, näsan. Allt har en svag blå-lila nyans. Han ser ständigt frusen ut på något vis.

Nu håller vi tummarna för en godkänd inskrivning och en smidig sådan helst.

Annonser

2 thoughts on “Inskrivning

  1. elindbladh skriver:

    Haha han är bra smart ❤️😂

  2. Ingela skriver:

    Kung Karl, du är bäst! Tänk när detta är över, då kommer det bli obegränsat med hissåkande, glass och godis i mängder för jag vet att mamma inte kommer kunna säja nej till Dig:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s