Dag tre

Efter en strålande eftermiddag igår med lite härligt skratt och bus kom en stökigare natt.

Morfin-magen gjorde sig till känna och Karl hade mycket magknip, av magknipen mådde han illa och kräktes. Detta resulterade i att vi var tvungna att lyfta ur honom i sängen flera gånger för att bädda om. Detta känns ju givetvis obehagligt eftersom hela bröstet är instabilt och han var jätteledsen. Sen hade vi oturens kontrollerna som gjordes kl.22, 00, 02 och 06. Han hann ju knappt somna innan någon var inne och pillade, lös med lampa, tog blodtryck, bytte tjutande medicinpumpar, eller så pep larmet för syresättningen trots att han sov med tratt som sprutade syre i ansiktet på honom.

Dag tre är ofta en av de tuffare dagarna, morfinet i pump stängs av, magen är körig och kroppen är mörbultad.

Dag tre är även ”städdag”

Bröstkorgen rensas från tryckförband, gamla plåster och förband. Karl blev även av med telemetrin som är en trådlös övervakning där sköterskorna kan se hans kurvor i övervakningssalarna. 

Som inte det var nog så har han även fått kämpa med lavemang och slemmiga hostningar. 

Mitt i ett av lakansbytena ville han testa att stå upp vilket var underbart att höra. På små darriga ben reste han sig med lite hjälp i sängen och jag fick en riktig kram. Den kramen var som balsam för själen.

Han är så tapper, står ut med det mesta även om han börjar bli lite rädd när de kommer in och vill greja med honom. Inte så konstigt kanske.

Nu ligger han här helt slak i dagens tredje renbäddade säng. Han håller i sin ballong med minioner i ena handen och favoritkaninen Vikilisa i andra. 

I natt stannar jag Johan med honom och jag får sova med Siri på Ronald.

 

Annonser

3 thoughts on “Dag tre

  1. Moa skriver:

    Vilken kämpe. Följer er minutiöst och känner mig hoppfull inför vad som komma skall. Det ser superfint ut. Jag har bara bilden av BIVA-tiden efter första OP på näthinnan och det är fint att få se något annat. Hoppas illamåendet och lugnet lägger sig och att både kungen och ni kan få lite vila!

  2. Åsa J skriver:

    Håller tummarna för natten, att både ni och Karl får sova och hämta kraft. Söta unge, blir så otroligt imponerad av honom! ❤

  3. monica skriver:

    Du är så söt Karl, hälsa Iris👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s