Dränage-dag 6

Inför operation så frågade jag kirurgen om dränagen. Vi visste ju att det är vanligt att deg kommer mycket vätska från lungdränen, men vi visste inte hur mycket som är mycket och vad som är normalt. Han sa då att det är inte ovanligt att det kan komma 500-600 ml men att det finns barn som förlorar så mycket som 800-900 ml per dygn och att det skulle han säga är mycket. Det brukar bli mindre och mindre för varje dag.

Förra dygnet hade det runnit ut ÖVER 900 ml i dränagevätska! Än så länge så ser detta dygnet ut att hålla samma trend. Det brukar också vara så att det rinner mer i ett av dränen och att man brukar kunna börja med att plocka bort det ena. Tidigare rann det mest i Karls högra drän och mindre i det vänstra. Det har ändrat sig nu och bu är det plötsligt tvärtom. Det skall tydligen inte vara så vanligt.

Suck!

Så länge han har dränen så får han morfin. Detta för att det gör ganska ont att ha slangarna i kroppen. Det blir liksom ett baksug inne i kroppen som ilar och gör ont.

Det är enormt svårt att motivera honom att komma upp ur sängen. Idag är han riktigt svår att resonera med. Det har varit mycket tårar över allt.

Nu sover han och jag hoppas han vaknar med lite ny energi.

img_0031-1img_0032-1img_0034-1img_0030-1

Annonser

4 thoughts on “Dränage-dag 6

  1. nilsmamma skriver:

    Hej, följer på håll. Påminns om när vår Nils opererades för två år sen. I 14 dagar var han kopplad till dränen. Det rann massor första tiden. Men sen när det minskade så gick det snabbt. Det är så jobbigt att vara mitt i det, men rätt som det är e ni hemma igen! Allt gott! /Erika

  2. Åsa J skriver:

    Lille plutten, hoppas han fick sova gott en stund! ❤

  3. Gammal bekant till Johan skriver:

    Lilla plutten! Håller tummarna att det blur bättre imorgon! Han är en kämpe å ni föräldrar med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s