Dektektivarbete -dag 8

Idag kom jag upp till Karl lite senare än vanligt, jag och Siri hade haft lite tjej-häng på förmiddagen. Hon har hamnat lite i skymundan det sista och behövde lite mamma-tid helt enkelt.

Karl låg i sängen med ett halvvisset uttryck när jag kom. När jag pussade honom kände jag en märklig doft, en kemisk frän lukt jag inte känt innan. Det är svårt att beskriva men det luktade ”sjukt” 

Johan berättade att Karl vägt 15,7 kg på invägningen vilket gjorde mig lite upprörd. De driver honom för hårt med de vätskedrivande var min spontana reaktion. Hela dagen har han varit ur form, han har sett utvisning ett litet spöke i sin säng. Ville inte äta eller dricka, klagade över ont i rygg och mage.

Sköterskan som jobbade provade verkligen allt. Bytte dränslangar, gav morfin och trugade med mat. Läkaren som har jouren kom och kika och höll med om att det var troligt att han blivit uttorkad och ordinerade blodprover och dropp. Blodproverna visade att det finns en mindre (än så länge) infektion i Karls kropp. Men inget jättealarmerande. Eftermiddagen går, vi provar med nytt klyx för att se om det kanske är magen som strular ännu en gång. Detta utan större framsteg.

Tempen har börjat stiga och det är ju också ett dåligt tecken. Sköterskan var precis inne och tog nya prover för att se om crp (snabbsänka) blivit sämre. Har det stigit så kommer de troligen koppla på antibiotika intravenöst direkt. Det man är orolig för är framförallt sepsis (blodförgiftning) eller en infektion som angriper hjärtat.

Håll tummarna för att det ser bättre ut imorgon. 

Bilden är tagen när Karl låg och sov tidigare idag, som ni ser så är han riktigt dassig.

 

Annonser

5 thoughts on “Dektektivarbete -dag 8

 1. pernilla skriver:

  Men nej.. lille plutt, ser verkligen inte kry ut.. hoppas verkligen att crp svänger åt rätt håll! Det skulle ju vara slut med bakåt-steg nu ju..!

 2. Åsa J skriver:

  Lilla vännen, hoppas att han mår bättre snart! ❤❤❤

 3. Lena Hellström skriver:

  ❤❤ styrkekramar o kryapåsigkramar till er och Karl ❤❤

 4. monica skriver:

  ❤️❤️
  Hoppas ni fick ert bra tjejhäng.
  Alla tankekraft till Karl.
  Kram

 5. Gammal bekant till Johan skriver:

  Ush då! Håller tummar och tår att det vänder snarast! Heja Karl!! 💪💪💪

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s