Hejdå drän! – dag 12

Natten har varit tuff, Karl fick över 39 graders feber sent igår, andades snabbt och hade hög puls. Han hade sovit i ca 15 minuter när de var tvungna att söka efter orsaken. Stackarn som precis somnat efter en tuff kväll med magont och lavemang vaknade bryskt till för att få alla omslag och plåster bortplockade. Tänk er en hel mage full med infarter och plåster. Plåster som nu måste bort mitt i natten. Efter många tårar och panikattacker fick de väck allt och medicinjouren kom och tittade på honom. Inga synliga infektioner, men på grund av febern sattes antibiotika in, man tog crp och blododling och när detta var klart så var klockan tolv på natten och det var dags att ”mjölka” dränen och läsa av dränförlusterna för dygnet.

Mitt i all kaos kommer goda nyheter! 20 ml på ena och 45 ml på andra. Detta kommer de nog dra dem på imorgon sägs det. 

Natten som följde var orolig med mardrömmar, svettningar och uppvak. Lille stackarn var helt trasig när vi klockan åtta fick rulla ner till röntgen för att röntga lungorna.

Allt är en kamp nu, han är panikslagen för allt som skall göras och det går inte art resonera. Men vi fick lite bilder och kirurgerna godkände borttagning av drän!

Så på fastande mage var det dags för nästa pärs. Först fick Karl lite lugnande för att tolerera att man tog gamla stygn, tog bort förbanden han fått i natt, dra fram pacemakertrådarna etc. Karl skrek och vred sig, att han fått lugnande märktes knappt, han fick mer efter en stund men inte heller det hjälpte. De var fyra personer plus jag runt britsen som höll, drog, torkade och petade. Sköterskan nämner att han inte kommer i håg detta. Mycket möjligt men stressen i hans kropp kan man ju inte förneka.

När detta var klart får han en dos starkt men kortverkande medel som skall knocka honom under en minut när de rycker slangar och elektroder. Han svarade inte på det heller utan stod som en båge i sängen. Herregud! När de gjorde detta på honom när han var bebis så fick inte vi vara med. Kanske lika bra det, för detta hoppas jag inte vi behöver göra igen! 

Nu är han iallafall fri från sladdar och slangar och om allt ser bra ut får han komma på permission hit till Ronald. Det är något vi längtar efter!

Annonser

7 thoughts on “Hejdå drän! – dag 12

 1. monica skriver:

  Så stark Karl och ni är, 😘.

 2. pernilla skriver:

  Fy vilka tuffa dagar ni får gå igenom även om det tar er framåt.. de har sagt till oss att det är knappt ingen idé att ge lugnande efter 18 månader för risken att de snedtänder är större än att de faktiskt svarar på det.. nu hoppas jag att ni får sova hemma om ett par dagar🙏😘

 3. Åsa J skriver:

  Skickar massor av kramar!!! ❤❤❤

 4. Gammal bekant till Johan skriver:

  Lille plutt! Nu ska ni se att det vänder och att han börjar få enbart plus-dagar! Ni är fantastiska som kämpar! Snart är det över! Heja Karl!

 5. Josefin Ellens mamma skriver:

  Tufft att stå bredvid. Stackars barn 😰. Men vilken resa han gjort hittills! Riktigt bra jobbat. Följer er här på bloggen varje dag.

 6. Maj Carlström skriver:

  Oj oj va han får vara med om stackarn. Ja man får ju hoppas att han inte kommer ihåg detta. ❤️ Men skönt att dränen är borta . Åt rätt håll går det ju.
  💖😿

 7. Zara skriver:

  Så svårt att ens försöka förstå hur detta känns för er. Skickar en stor kram för att både ni och Karl är så tappra. Det måste kännas som man går sönder när man ser sin lilla ha panik på det sättet😢❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s