Permission – dag 15

Jag och Karl började dagen med att ta oss ner till röntgen för att ta nya bilder på lungorna. Det var lugnt på avdelningen när vi kom upp igen så kardiologen hade tid att kika på dem direkt. Vätskan i höger lunga hade minskat! Inget drän idag heller, ord kan inte beskriva hur skönt det var att höra detta!

Senare på dagen fick vi även veta att antibiotikan verkar hugga bra för crp:t var nu nere på 75. Detta är ju fortfarande högt, som jämförelse kan ni tänka er att en rejäl förkylning ger crp på ca 20-25. Som frisk har man ett crp på ca 3.

Vi fick även veta att de var nöjda med PK som man mäter efter man ätit waran. Detta innebär att de inte behöver ge honom heparin längre utan waranet skyddar honom gott.

Karl fick kämpa sig igenom en omläggning av Cvk:n i halsen med tårar och panik men sen… sen fick vi äntligen lämna sjukhuset några timmar. Det är en lika skön känsla varje gång att få rulla ut vagnen genom entrén på drottning silvias  barnsjukhus. Det är en milstolpe! Den korta promenaden upp till Ronald mc Donald hus bjöd på krispig snö och härlig sol. Karl satt nerbäddad i en åkpåse med Siris tröja på sig. Vi hade ju inte haft en tanke på att ta med oss ytterkläder upp imorse.

Han var lika glad för det.

Det är en särskild känsla när man får vara hela familjen igen. Något alla kanske borde uppskatta lite mer ibland?

Nu är Karl och Johan tillbaka på avdelning 323 och vi hoppas att vi får mer permission imorgon. Med tanke på antibiotikan så har vi en vecka till innan vi alla kan sova under samma tak. Just nu känns det länge…

Annonser

2 thoughts on “Permission – dag 15

  1. Lena Hellström skriver:

    Härligt ❤

  2. monica skriver:

    Man blir så glad😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s