Hungrii mamma, väldii hungrii -dag 19

Inatt när Karl skulle få kissemedicin och antibiotika i sin pvk blev han jätteledsen, den ena antibiotikan svider tydligen illa när man ger den. Den måste också tyvärr ges långsamt. Han grät och skrek till sköterskan – akta Karl, akta Karl, Karl färdig, akta Karl medan stora tårar rullade ner för kinderna. Det tog en stund för honom att varva ner och när han väl somnade drömde han mardrömmar i säkert två timmar. Lilla hjärtat.

På morgonen när det var dags för en ny omgång mediciner i nålen fick de ge upp. Den var inte helt trasig för medicinerna gick ju in, men den hade börjat läcka. Eftersom crp nu sjunkit ytterligare och varken blododlingarna eller cvk visat tecken på infektion beslutades det att de inte skulle sättas en ny nål utan vi skulle chansa på att det skulle gå att avbryta antibiotika behandling även om det bara var dag fem. Detta tillsammans med en kissemedicin man kan ta i munnen gör att vi nu inte behöver låsa oss vid sjuksängen. Karl behöver inte heller sova där. Så nu är vi alla samlade på Ronald. Så obeskrivligt skönt att inte ha folk inklampande flera gånger på natt!

När vi kom till Ronald käkade vi lunch, det är inte lätt att hitta på mat som i princip är fettfri. Men en kycklinggryta med tomatsås fick vi ihop. När vi sen skulle vila middag hör vi en lite röst… ja e hungrii… jag svarar, du åt ju nyss, sov nu… en liten stund till får vi höra… ” väldi hungrii mamma” . Efter han ha kämpat med maten hemma under lång tid är det som musik i öronen. Johan fick upp och fixa en macka och mjölk som han satte i sig. Vi såg andaktigt på ❤ 

Vi måste fortsätta väga allt han dricker och allt kiss som kommer ut, hoppas verkligen den nya medicinen kan driva på kisseriet lika bra som innan.

Nu hoppas vi verkligen att han inte behöver få mer nålar utan att detta är ett stort steg närmre att få åka hem!

Annonser

4 thoughts on “Hungrii mamma, väldii hungrii -dag 19

  1. Åsa J skriver:

    Gullunge, så gott att höra! ❤

  2. Josefin Ellens mamma skriver:

    Heja heja!

  3. Gammal bekant till Johan skriver:

    Heja Karl!! Så härligt att det går åt rätt håll!!💖

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s